ОУ "Отец Паисий"
Основно училище в град Варна
Основно меню

  На 23.03.2022г.  ОУ "Отец Паисий" - Варна се включи в кампанията за подкрепа на българските неделни училища в Украйна "Деца помагат на деца". Пратката, която беше подготвена съдържа учнически пособия и помагала (тетрадки, цветни моливи и флуматери, четки и боички, малки книжки с български песни и стихотворения, стихосбирка "Аз съм българче" на Иван Вазов и книжки за постиженията в българския спорт). Учениците от 5 клас изготвиха постер, а учениците от 7 клас - картичка за мир, които също бяха включени в пакета.

        

 

22 март ДЕН НА ВОДАТА 

Учениците от ОУ "Отец Паисий"- Варна отбелязаха световния ден на водата с изложба от рисунки и макети на тема "Водата- извор на живот", украсиха училищните чешми с изображения на водни капки с призив „Пестете водата!”. Жури  отличи и награди участниците.  На 22 март сутринта, идвайки на училище, учениците и учителите получиха и поставиха върху облеклото си отличителни стикери на капка, чрез които акцентираха и засвидетелстваха съпричастността си по отношение значимостта и опазването на водата. В часа на класа бяха представени презентации по темата и учениците беседваха върху интересни факти за водата.

           

       

  

  

И тази година на 18 март, 2022г. отбелязваме световния ден на рециклирането - инициатива, насочена към демонстрирането на  различни начини да се рециклират ежедневните отпадъци.

Дейности в училищната кампания:

* изкуство от боклуци - I, II и IV клас

        

* машина за бонбонки - V клас

       

 

* разделни кофи за боклук - VI и VII клас

     

 

КИНО # БЕЗ ОТПАДЪЦИ

Търси се герой на рециклирането

Кампания "Искам да съм полезен...Рециклирай ме! в училище"

 

Ничии отпадъци - документален филм /БНТ 2 Пловдив и БГ Бъди активен/

 

    ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА 2022

                          Ден против тормоза в училище

     И тази година ОУ „Отец Паисий“-гр.Варна отбеляза Деня на розовата фланелка на 23.02.2022г. Вече стана традиция последната сряда на февруари учениците да получават брошури, стикери, розови балони и др. свързани с международната инициатива, която в България стартира през 2012 г. отбелязвайки Ден за борба с тормоза в училище, познат също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.